Moltes comunitats de veïns gaudeixen un servei extra pel fet de tenir una piscina a la seva urbanització. En ella poden relaxar-se i prendre el sol i desconnectar dels problemes de la vida diària. La piscina també és un gran atractiu per als nens que s'ho passen d'allò més bé però de vegades es pot arribar a convertir en motiu de discussió entre veïns. Quina és la normativa que han de seguir?
Les piscines són un luxe per als seus propietaris ja que el preu d'una casa amb piscina duplica al d'una casa que no tingui. D'altra banda el tenir una piscina va encarir en gran mesura les despeses de comunitat, aproximadament un 57% més. El Reial decret 742/2013 és el que explica els criteris tecnicosanitaris de les piscines. En principi s'encarrega de fer una distinció entre piscines d'ús públic i d'ús privat.
NORMES DE PISCINES PER A COMUNITATS DE VEÏNS
Les d'ús públic són aquelles destinades al públic oa un grup concret d'usuaris. Dins d'aquestes trobem aquelles piscines de spas o balnearis i també aquelles que es troben en hotels i altres tipus d'allotjaments turístics. Les d'ús privat són aquelles que es troben en habitatges unifamiliars i les que estan en comunitats de propietaris.Respecte a les normes en les piscines de comunitats de veïns cada comunitat autònoma ha establert una legislació diferent i haurem afegir-li les ordenances municipals al respecte.
És important que hi hagi un reglament intern que es trobi en un lloc a la vista de tots els veïns en què s'especifiquen horaris, aforament i condicions d'ús.Cada any abans d'obrir de nou la piscina és convenient que es faci una revisió per comprovar que està tot en bon estat i no hi ha desperfectes que puguin posar en perill la salut dels banyistes.
A les piscines en comunitats de veïns són els mateixos veïns els responsables que tot funcioni correctament per evitar riscos en la salut i aconseguir que hi hagi salubritat en les instal·lacions.D'acord amb la Llei de Propietat Horitzontal no és obligatori que es contracti una assegurança de responsabilitat civil per si algun banyista patís algun contratemps però és recomanable.
Si tingués lloc algun dany a causa de la negligència de la comunitat seria la pròpia comunitat la que s'hauria de fer càrrec de la indemnització. Els menors han d'estar sota la supervisió d'un adult en tot moment i l'opció de contractar un socorrista seria en funció de la quantitat d'habitatges que hi hagi a la comunitat.
Els elements que s'empren per protegir els banyistes com els salvavides han d'estar a l'abast de tots i en bones condicions per si fessin falta. Tampoc oblidem que està prohibit fumar en zones que estiguin destinades a nens.