Fa més de quatre mesos que la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat va començar a funcionar i aviat es posaran les primeres multes. A partir de l’1 de novembre, els vehicles que no tinguin el distintiu ambiental de la DGT i entrin a la zona delimitada per la ZBE seran multats. Això podria canviar el parc de vehicles per uns més sostenibles i augmentar la necessitat d’adaptar l’aparcament de les comunitats de veïns.
A Sant Cugat està augmentant molt la consciència mediambiental i el cotxe elèctric pot ajudar a tranquil·litzar la consciència.
Segons Jaime Martínez Segura, Facility Manager d’Organ, «des del punt de vista mediambiental la gent té inquietud per les plaques solars i pel vehicle elèctric i les comunitats saben que poden haver-hi subvencions per instal·lar la infraestructura de manera ordenada». En els últims cinc mesos a ORGAN hem registrat força sol·licituds per adaptar l’aparcament a la nova realitat i informació per aconseguir solucions eficients i sostenibles.
Quines opcions té una comunitat si un veí li demana un punt de recàrrega?
Les comunitats de veïns que tenen un veí que vol incloure un punt de recàrrega elèctric a la seva plaça d’aparcament poden permetre que aquest instal·li un carregador amb un comptador individual o aprofitar les obres per fer una instal·lació per a la resta de veïns, ja que s’espera que la tendència del vehicle elèctric s’incrementi en els pròxims anys.
Les comunitats de veïns tenen 30 dies per respondre una sol·licitud d’aquest tipus i aquesta ha de ser afirmativa. Les comunitats poden rebutjar el disseny inicial de la instal·lació, però han de proposar alternatives per permetre col·locar un punt de recàrrega.
Tot i les mancances que encara té el vehicle elèctric, la demanda d’aquest cotxe serà exponencial en la mesura que aquest vagi evolucionant, així que les comunitats de propietaris s’hauran d’adaptar a aquesta nova realitat amb aparcaments cada cop més sostenibles.
Vols preparar la teva comunitat per al vehicle elèctric? A Organ t’assessorem amb la millor solució.