dijous, 1 d’agost de 2024
Noticies
LA SOSTENIBILITAT EN EL MERCAT IMMOBILIARI: DEMANDA DE PROPIETATS MÉS EFICIENTS I EL PAPER DELS CERTIFICATS ENERGÈTICS

La demanda de propiedades más sostenibles está aumentando, en la misma medida que también crecen las acciones para reducir la huella ecológica

En els darrers anys, la sostenibilitat ha guanyat protagonisme en molts sectors, i el mercat immobiliari no és una excepció. Tot i que encara queda molt de camí per recórrer, especialment en matèria de conscienciació, cada vegada hi ha més persones i empreses que aposten per integrar pràctiques de protecció mediambiental en el seu dia a dia. Per aquest motiu, la demanda de propietats més sostenibles està augmentat, en la mateixa mesura que també creixen les accions per reduir la petjada ecològica.

L'auge de la demanda de propietats eco-friendly

Tant compradors com venedors valoren cada cop més les propietats que incorporen característiques i funcionalitats sostenibles. La consciència pel canvi climàtic i l'impacte mediambiental de la població juntament amb la reducció de costos dels subministraments que ofereixen els habitatges dotats de plaques solars, sistemes de recuperació d'aigua i de domòtica, fan que els futurs inquilins o compradors cerquin aquests tipus d'habitatge. A més, les ajudes fiscals pels compradors d'edificis mediambientalment responsables, o la qualitat de vida que es guanya en aquests habitatges sostenibles, també contribueixen a l'auge d'aquesta demanda.

La intermediació i la gestió s'ha convertit també en un procés més sostenible. L'enviament dels contractes i la signatura digital han permès una important reducció de l'ús del paper. De la mateixa manera, també s'han rebaixat els desplaçaments per visitar futurs habitatges, ja que les visites es poden fer a distància a través de fotos, vídeos i tours per l'interior de l'immoble.

Com afecten els certificats energètics al sector?

Els certificats energètics són documents oficials que informen sobre l'eficiència energètica d'un immoble i que són obligatòries a l'hora de vendre o llogar qualsevol habitatge. Aquests certificats, essencials en el sector immobiliari, proporciona informació útil sobre el consum d'energia de la propietat i el seu nivell d'emissions de CO₂. Les finques amb una millor qualificació energètica acostumen a tenir un valor més alt al mercat per l'estalvi energètic a llarg termini i la demanda. Per aquest motiu, els certificats energètics estan impulsant canvis significatius en la forma com es construeixen, venen, lloguen, i s'escullen les propietats.

A Organ som especialistes en la compravenda i el lloguer d'habitatges, a més proporcionem serveis d'assessoria per aconseguir un habitatge més sostenible i ens encarreguem de fer el seguiment dels certificats energètics. Comptem amb més de 55 anys d'experiència al capdavant del mercat immobiliari de Sant Cugat i les ciutats de l'entorn i en els darrers anys hem fet diverses accions per ser més sostenibles.


contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es